Round-up na de reguliere competitie: bloed, zweet en tranen bij STVV, liever nog eens tegen Ferrera en Standard

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Round-up na de reguliere competitie: bloed, zweet en tranen bij STVV, liever nog eens tegen Ferrera en Standard
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit erop, tijd om terug en vooruit te blikken. Kwam onze prognose uit? Wat verwachten de spelers van PO1 en PO2? En hoe ziet onze huisanalist Hernan Losada de titelstrijd evolueren?

13e STVV

Terwijl OH Leuven zich niet wist te redden, deed die andere promovendus dat wel. Met een dertiende stek eindigde Sint-Truiden exact op de plek die we vooraf voorspelden. (lees onze volledige pronostiek hier nog even na)

Toch hing het behoud aan een zijden draadje. Ondanks een puike start met zeges tegen Club Brugge en Racing Genk, volgde na het vertrek van Yannick Ferrera naar Standard de vrije val. De Truienaars boekten onder diens opvolger Chris O'Loughlin nog wel een prestigieuze zege tegen de Rouches, maar daar bleef het bij.

Toen Edmilson, Dompé en aanvoerder Schoofs tijdens de winterbreak vertrokken, kwam de rode lantaarn steeds dichterbij. Tot de slotspeeldag bibberde en beefde Stayen, maar met een punt tegen Lokeren verzekerde Boli de redding.

"Liever tegen Standard"

STVV bereidt zich nu voor op play-off 2 met duels tegen Charleroi, Lokeren, en Mechelen. "Dat zijn nooit makkelijke wedstrijden", blikt Benito Raman, die liever Standard nog eens tegenkwam, vooruit. "We moeten vooral iets tonen in play-off 2 voor de supporters."

"Ik kwam naar STVV om zoveel mogelijk te spelen en ik heb net mijn eerste volledige negentig minuten beet, ik begin er stilaan door te komen", prikkelt hij de fans richting PO2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties