Louwagie rekent niet alleen in punten: "Gent wil zo snel mogelijk naast Anderlecht en Club Brugge staan"

Redactie
| 79 reacties
Louwagie rekent niet alleen in punten: "Gent wil zo snel mogelijk naast Anderlecht en Club Brugge staan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent mag zichzelf momenteel de Belgische landskampioen noemen, maar de Oost-Vlamingen beseffen dat ze nog steeds niet op het niveau van RSC Anderlecht en Club Brugge staan. Al willen ze er wel verandering in brengen.

En dan moet er natuurlijk eerst en vooral naar de bankrekening gekeken worden. De prestaties op het veld bepalen de status van een club, maar de cijfertjes - lees: het geld - moeten spelers en prijzen brengen.

"We willen ons budget zo snel mogelijk naar dertig miljoen euro brengen", vertelt Michel Louwagie in La Capitale. Het huidige budget van de Buffalo's schommelt tussen twintig en vijfentwintig miljoen euro.

Dan zal KAA Gent ook in staat zijn om hogere lonen te betalen en om het Europese niveau aan te houden

Michel Louwagie

"Dan zal Gent ook in staat zijn om hogere lonen te betalen en om het Europese niveau aan te houden. En dan staan we stilaan op hetzelfde niveau van RSC Anderlecht en Club Brugge."

Anderlecht steekt er met kop en schouders bovenuit

Voor de duidelijkheid: blauw-zwart draait op een budget van zo'n dertig miljoen euro, maar Anderlecht steekt er met kop en schouders bovenuit. Het budget van paars-wit gaat vlotjes boven de veertig miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties