EL-overzicht: Anderlecht-killers doen gouden zaak, uitkijken naar terugmatch op Anfield en opnieuw geblunder

Redactie
| 0 reacties
EL-overzicht: Anderlecht-killers doen gouden zaak, uitkijken naar terugmatch op Anfield en opnieuw geblunder
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met acht zijn ze nog. De kandidaten om Sevilla op te volgen als winnaar van de Europa League. Na de vier heenmatchen in de kwartfinales deden Shakhtar Donetsk en de uittredende winnaar de beste zaak.

Sporting Braga - Shakhtar Donetsk 1 - 2

De Oekraïners die in de vorige ronde Anderlecht uitschakelden, gingen met 1-2 winnen op Portugese bodem. Rakitskij net voor de koffie en Ferreyra diep in de tweede helft zorgden voor de goals. In de slotseconden redde Wilson Eduardo de terugmatch voor Braga.

Borussia Dortmund - Liverpool 1 - 1

In 'El Kloppico' trokken Rode Duivels Mignolet en Origi de aandacht (hoe dat verliep leest u hier). De goalie keepte puik voor de koffie, Origi zette met zijn derde voor the Reds de 0-1 op het bord.

De Schwarzgelben reageerden kort na de pauze. Hummels buffelde de gelijkmaker in doel. Meteen erop volgde een heuse belegering van Weidenfeller. Het Dortmund-icoon stond tot drie keer toe pal en zo bleef het 1-1. De return op Anfield ligt dus volledig open.

Villarreal - Sparta Praag 2 - 1

De goalie van Sparta Praag leverde de blunder van de avond af. Na amper enkele minuten op de klok trapte hij het leer ongelukkig tegen Bakambu (zie video). Brabec tekende nog de gelijkmaker aan, maar Bakambu bezorgde Villarreal toch een kleine voorsprong.

Athletic Bilbao - Sevilla 1 - 2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties