Rekent Dury opnieuw op centrale verdediger met negen goals? "Niemand is vragende partij, maar ..."

Rekent Dury opnieuw op centrale verdediger met negen goals? "Niemand is vragende partij, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christophe Lepoint deed het tegen AA Gent opnieuw uitstekend als centrale verdediger. Ook tegen Moeskroen hield hij de nul, dus bestaat de kans zomaar dat hij 'moet' blijven staan op die positie.

"De coach vraagt het me altijd op voorhand om door te spreken of ik kan centraal achterin kan staan. Ik help de groep graag waar ik kan, al sta ik natuurlijk liever op het middenveld", aldus Christophe Lepoint.

En ook Francky Dury is eigenlijk geen absolute voorstander: "Als je een speler die al negen keer kon scoren dit seizoen centraal achterin moet zetten, dan is dat geen keuze die je graag maakt."

Christophe wil duel vooral niet verliezen in plaats van het te winnen -

Francky Dury

"Christophe is wel een erg slimme verdediger. Hij wil vooral het duel niet verliezen, terwijl er veel andere spelers zijn die het duel gewoon willen winnen. Als verdediger is positie kiezen en het duel niet verliezen soms belangrijker dan het winnen. Karel D'Haene is daar ook erg sterk in."

Slotsom: "Lepoint is een tijdelijke oplossing. Geen van ons is vragende partij, maar ik heb een goede relatie met hem en stabiliteit in de ploeg is belangrijk." Maar met Thiam nog steeds geblesseerd tegen Anderlecht lijkt een opstelling zoals die in Gent (met Baudry rechtsachter en Dalsgaard hoger) een optie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties