Büttner kon naar deze topclub, maar had hele goede redenen om voor Anderlecht te kiezen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Büttner kon naar deze topclub, maar had hele goede redenen om voor Anderlecht te kiezen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Sinds de vorige transferperiode speelt hij voor RSC Anderlecht, maar Alexander Büttner had evengoed voor een andere club kunnen tekenen. Zo toonden diverse clubs interesse in de linksachter. Die koos evenwel omwille van een goede reden voor paars-wit.

“Met Hamburger SV kwamen we er niet uit. Galatasaray werd op het laatste moment concreet, maar toen had ik al met mensen van Anderlecht gesproken en was ik hier ook al komen kijken. Ik vond dat ik het niet kon maken om alsnog naar Turkije te gaan”, zegt Büttner in Sport/Voetbalmagazine.

“Bovendien was het gevoel heel goed. Vreemd genoeg is de afstand naar huis vooral een fijne gedachte. In Manchester en Moskou had ik vaak genoeg momenten dat ik graag even naar Nederland wilde.”

Luxe

Nu hij dichtbij huis aan de slag is, is dat vooral een luxe. “Nu zit ik dichtbij, maar voel ik de drang veel minder. Het gevoel dat het kan, is blijkbaar al heel prettig. En bij elke wedstrijd zitten mijn vriendin, ouders, broers en vrienden op de tribune. Het voelt als een luxe na drieënhalf jaar ver weg te zijn geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties