De puzzel van Wilmots: Hoe zal hij de geblesseerde Kompany vervangen?

Maarten Pottie
| 27 reacties
De puzzel van Wilmots: Hoe zal hij de geblesseerde Kompany vervangen?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag was het al na zeven minuten einde wedstrijd voor Vincent Kompany. Na een nieuwe blessure lijkt het Europees kampioenschap veraf voor de kapitein van de Rode Duivels. Wie zal Wilmots centraal in de defensie zetten in Frankrijk?

Buiten Vincent Kompany is ook Thomas Vermaelen weer geblesseerd. Het centrale duo is extreem blessuregevoelig en ze zijn allebei onzeker voor het EK. Ook Dedryck Boyata is out, zijn terugkeer is gepland voor 13 juni. Nicolas Lombaerts lijkt daarom redelijk zeker van een plaatsje centraal vanachter. De verwachting is dat Jan Vertonghen op de linksback blijft staan.

Opties centraal

Jason Denayer kreeg tegen Portugal al een basisplaats, met de afwezigheid van de kapitein kan hij daar ook in Frankrijk op hopen. Björn Engels zei zelf dat hij niet rekende op een uitnodiging voor het EK, maar met de afwezigheden vanachter kan hij misschien zelfs speelminuten maken.

Dan is er natuurlijk ook nog Toby Alderweireld. Hij zegt zelf geen probleem te hebben rechtsback te zijn bij de Rode Duivels, maar Mega Toby speelde een topseizoen centraal bij de Spurs. Er is dan ook een serieuze kans dat Wilmots hem als vervanger van Kompany zal gebruiken. Maar wie is dan de rechtsback?

Opties rechtsback

Als we eerlijk zijn is het niveau van de alternatieven die de bondscoach meestal noemt, niet hetzelfde als dat van Alderweireld. Thomas Meunier speelt al een heel seizoen onder zijn niveau en Luis Cavanda is uit de A-kern gezet bij Trabzonspor, wegens zwakke prestaties. Ook Guillaume Gillet is eigenlijk geen rechtsachter, hij speelt bij Nantes op het middenveld.

Denayer heeft al wat ervaring op die positie, maar ziet zichzelf als een centrale verdediger. In de Championship loopt ook nog Ritchie De Laet en bij AA Gent speelt Thomas Foket. Wilmots zei al dat hij moest nadenken over zijn backs en dat er verrassingen kunnen zijn in de selectie, dus is het niet onmogelijk.

Wie moet Vincent Kompany vervangen centraal in de defensie?

16%
42%
29%
13%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties