"Wilmots hoopt dat Denayer hetzelfde brengt als Kompany"

"Wilmots hoopt dat Denayer hetzelfde brengt als Kompany"
Foto: © photonews

De selectie van Marc Wilmots kan vooral op positieve reacties rekenen. In voetballand begrijpt men immers ook de keuzes die hij maakte. "Ik vind het allemaal logische keuzes", aldus analist Eddy Snelders.

Snelders kan zich vinden in de selectie. "De keuze om nu negen verdedigers mee te nemen in de voorbereiding lijkt me goed doordacht. Met die drie man die nog twijfelachtig zijn, is de defensie redelijk kwetsbaar. Het is een heikel onderdeel van de kern, want evengoed kunnen er nog drie man afzeggen. Ik kan begrijpen dat hij dan voor extra zekerheid kiest", aldus Snelders.

Er zal nog veel geschoven worden in de oefenmatchen

Eddy Snelders

Ook de vervanger van Kompany kan op goedkeuring rekenen. "Hij wil zijn flanken - die het goed deden - behouden. Vertonghen en Alderweireld zijn certitudes. Wilmots hoopt nu dat Denayer, die hetzelfde profiel heeft als Kompany, hetzelfde kan brengen als Vincent."

"Maar ik reken erop dat er nog veel zal geschoven worden in de oefenmatchen. Hij zal dingen willen uitproberen en vanuit de andere landen zullen die matchen ook met argusogen gevolgd worden. Daarom zal hij hen niet al te veel wijzer willen maken", besluit Snelders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties