Overzicht Premier League: Manchester City niet zeker van plek 4, Newcastle imponeert tegen Tottenham

Jaap Vreeke
| 7 reacties

Op de slotdag van de Engelse Premier League ging het vooral om de tickets voor Europees voetbal, en de begeerde vierde plek. Manchester City is afhankelijk van stadsgenoot United voor directe plaatsing in het Europese voetbal.

Arsenal - Aston Villa: 4 - 0

The Gunners eindigen hun seizoen op een mooie tweede plaats. Op de slotdag zorgde Olivier Giroud met een hattrick voor de overwinning op Aston Villa dat als laatste eindigt. Ook wist Mikel Arteta in zijn laatste wedstrijd voor de Londenaren het net te vinden.

Southhampton - Crystal Palace: 4 - 1

In eigen huis eindigde Southhampton het seizoen met een mooie score. Dankzij goals van Mané en Pelle konden The Saints met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam Crystal Palace nog tot 2-1 via Puncheon, maar Bertrand en Davis zetten de eindstand op 4 - 1.

Chelsea - Leicester City: 1 - 1

De kampioenen in Engeland namen het op tegen het tegenvallende Chelsea in de laatste wedstrijd van het seizoen. The Blues stonden op voorsprong dankzij een benutte penalty van Fabregas in minuut 66, maar in de eindfase wist Drinkwater gelijk te maken.

West Bromwich Albion - Liverpool: 1 - 1

Twee vroege doelpunten bepaalden de eindstand in West Bromwich, in de 13e minuut opende Rondón de score voor de thuisploeg, maar in de 23e minuut werd er al gelijk gemaakt door Ibe.

Swansea City - Manchester City: 1 - 1

Via een bliksemsnelle openingsgoal van Iheanacho leek City de vierde plaats veilig te stellen, maar in de tweede helft kwamen The Swans toch nog op gelijke hoogte. Ayew knalde de 1 - 1 binnen.

Everton - Norwich City: 3 - 0

Everton had een makkelijke middag in eigen huis, via McCarthy, Baines en Mirallas won de ploeg van Norwich.

Watford - Sunderland: 2 - 2

Het ging op en neer in de wedstrijd op Watford, Rodwell scoorde de 0 - 1 voor de rust. Vlak na de rust maakte Prödl gelijk. Via Lens kwamen de bezoekers weer op voorsprong maar uiteindelijk was het Deeney die via een penalty de eindstand op het bord zette.

Newcastle United - Tottenham: 5 - 1

Wijnaldum en Mitrovic zetten de thuisploeg nog voor de rust op rozen. Pas na de rust wisten The Spurs iets terug te doen via Lamela, maar dat mocht niet baten. Wijnaldum, Aarons en Janmaat vonden allen het net voor Newcastle.

Stoke City - West Ham United: 2 - 1

Antonio maakte in de 23e minuut 0 - 1 voor de bezoekers, maar na rust wist Stoke toch de drie punten veilig te stellen dankzij doelpunten van Imbula en Diouf.