Onvergetelijke Europa League-finale voor 190 jongelingen

Manuel Gonzalez
Caroline Tonnelier en Manuel Gonzalez vanuit Basel
| 0 reacties
Onvergetelijke Europa League-finale voor 190 jongelingen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond spelen Liverpool en Sevilla de finale van de Europa League. De UEFA Foundation for Children maakt er voor verschillende jonge fans een onvergetelijke avond van.

FedEx is de hoofdsponsor van de Europa League en zij hebben 100 tickets voor de finale in Basel geschonken aan verschillende voetbalprojecten in en rond de Zwitserse stad. Van de 100 jonge voetbalfans, krijgen er 22, tussen zeven en negen jaar oud, de eer om mee het veld op te stappen met de spelers.

Geselecteerd uit verschillende projecten

De jongeren die mogen gaan zijn gekozen in samenwerking met streetfootballworld, een organisatie die voetbal gebruikt om sociale veranderingen teweeg te brengen, en hun lokale partner, de Scort Foundation. De kinderen zijn geselecteerd uit 4 projecten.

Het eerste is Dream Team Basel, zij organiseren elke week trainingen voor kinderen en volwassenen met beperkingen. Daarnaast is er SRD Young Stars, een initiatief van de Zwitserse club SR Delémont voor 21 kinderen tussen 8 en 18 met speciale noden. Ook Pestalozzi Children's Village, die hulp, onderwijs en huisvesting voorzien voor kinderen die minder kansen hebben. En ten slotte is er Basel Helps, opgestart in 2015, wil dit project bruggen bouwen tussen vluchtelingen en de lokale gemeenschap.

Waarden delen

De UEFA Foundation for Children heeft ook 90 tickets aan Next Sport Generation gegeven. Zij promoten sport voor kinderen en jongvolwassenen. "Deze initiatieven geven de voetbalwereld de kans om belangrijke waarden zoals integratie en solidariteit te delen", aldus Peter Gilléron, een topman van de UEFA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties