Dit verschil tussen kampioen Leicester City en degradant Newcastle is wel bijzonder schrijnend

Dit verschil tussen kampioen Leicester City en degradant Newcastle is wel bijzonder schrijnend
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle is een echte traditieclub uit de Premier League, maar volgend seizoen moeten The Magpies wel aantreden in de tweede hoogste voetbalklasse. En dat is opmerkelijk, zeker gezien het feit hoeveel geld ze aan transfers hebben uitgegeven.

CIES Football Observatory heeft de cijfers bekendgemaakt van wat de Europese clubs gemiddeld aan transfers hebben uitgegeven. En die cijfers zijn om van te duizelen, zeker als het over de vergelijking tussen Leicester City en Newcastle in de Premier League gaat.

Leicester gaf gemiddeld 2,7 miljoen euro uit per speler. En toch werd de club verrassend kampioen in de Premier League. Newcastle daarentegen deed het een pak slechter. Het team gaf gemiddeld 7,9 miljoen euro uit per speler en staat daarmee op een achtste plek qua uitgaves in de Premier League. En toch is Newcastle gedegradeerd.

Real het duurst

Ter info: Real Madrid heeft in Europa gemiddeld de duurste spelers met een prijskaartje van 32,2 miljoen euro, gevolgd door Manchester City (27,5 miljoen euro). Atlético Madrid - die andere finalist in de Champions League - betaalde slechts 8,8 miljoen euro per speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties