AA Gent haalde een topper (in wording) binnen: "Weinig spelers die mentaal zo sterk zijn en zoveel zelfvertrouwen hebben"

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
AA Gent haalde een topper (in wording) binnen: "Weinig spelers die mentaal zo sterk zijn en zoveel zelfvertrouwen hebben"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent heeft snel een opvolger gevonden voor Matz Sels. In de voetsporen treden van de populaire doelman wordt geen sinecure, maar Rinne komt in elk geval met mooie referenties.

Normaal gezien zou Rinne met Zweden afreizen naar de Olympische Spelen in Rio. Dat gaat nu echter niet door voor de belofteninternational, door de transfer naar AA Gent.

De toekomst ziet er goed uit. Pär Zetterberg ziet hem ook de volgende stap zetten. "Rinne is zeker een van de kandidaten om in de toekomst onze nationale doelman te zijn. Hij is er nu nog niet klaar voor, maar waarom niet over een jaar", aldus de voormalige Anderlecht-speler.

"Ik denk niet dat hij het woord stress kent"

Dat bondscoach Hamren in hem gelooft is alvast duidelijk. Rinne reisde wel niet mee naar het EK, maar maakte wel al zijn debuut in de nationale ploeg. In januari mocht hij aantreden tegen Finland. Zweden won die wedstrijd in Abu Dhabi met 3-0.

Ook Magnus Sköldmark, sportief directeur van Örebro, is onder de indruk van Rinne. Volgens hem kent de jonge doelman het woord stress niet: hij ziet hem in alle omstandigheden kalm blijven. "Gaat hij toch eens in de fout, dan zal hij zijn hoofd niet laten hangen. Ik ken weinig spelers die mentaal zo sterk zijn én zoveel zelfvertrouwen hebben".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties