Paars-wit heeft geen keuze: het moet Kara nu verkopen

Paars-wit heeft geen keuze: het moet Kara nu verkopen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Kara Mbodji lijkt niet langer nodig bij Anderlecht na de komst van Sebastian De Maio. De Senegalese verdediger werd verleden seizoen met grote trom en een serieuze transferprijs binnengehaald, maar past niet meer in het systeem van René Weiler.

Kara is een transfer waar Besnik Hasi sterk op aandrong. Twee seizoenen geleden had Anderlecht immers een probleem bij stilstaande fases waarop het immens veel doelpunten incasseerde. Kara was de kopbalsterke verdediger die dat moest oplossen en daarbij ook voor gevaar moest zorgen aan de overkant.

Enige probleem: noch Kara, noch Olivier Deschacht zijn uitvoetballende verdedigers. Daardoor moesten Steven Defour en Youri Tielemans de bal bijna steevast bij hun eigen verdediging komen ophalen. En dat is iets wat Weiler absoluut niet meer wil zien.

Nu verkopen of serieus verlies

Weiler wil dat zijn verdedigers de aanval kunnen lanceren en met De Maio haalde hij een rechtsvoetige met een betere pass dan Kara heeft, maar die in de eerste plaats ook aan zijn defensieve taken denkt. Met ervaring en hopelijk ook een betere mentaliteit. Want Kara kan nooit zijn eigen fouten toegeven. Hij zoekt het telkens elders en dat stoorde zijn ploegmaats ook.

Het probleem is nu om Kara zien kwijt te geraken voor een slordige 4 miljoen euro, want dat betaalde Anderlecht een jaar geleden. Als ze hem nu niet kwijt geraken en hij speelt niet veel - zoals het er nu uitziet - gaat zijn marktwaarde immers kelderen. En met Michäel Heylen heeft paars-wit een stand-in voor De Maio in huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties