Martinez krijgt nu al tegenwind: "Hij was te koppig"

Redactie
| 15 reacties
Martinez krijgt nu al tegenwind: "Hij was te koppig"
Foto: © photonews

Roberto Martinez maakte volgens ons indruk op zijn eerste persconferentie gisteren. De man leek open te communiceren over al zijn plannen en die zagen er positief uit. Maar er zijn ook tegenkantingen. In Engeland zijn ze immers niet al te positief.

In de Premier League zijn ze nog niet vergeten hoe Martinez steeds met open vizier de strijd aanging. "Martinez houdt van totaalvoetbal”, vertelt Simon Jones, Everton-volger voor The Daily Mail aan Het Nieuwsblad. "Hij is iemand met veel flair, die veel aanvallend voetbal brengt, maar defensieve stabiliteit moet je van hem niet verwachten. In zijn eerste seizoen bij Everton was zijn voetbal fantastisch."

Maar... "Toen teerde hij wel grotendeels op de werkethiek die David Moyes in de ploeg had gebracht. Na dat eerste seizoen kwam er vervolgens kritiek. Hij bleef te zeer vasthouden aan zijn tactiek, waardoor de ploeg vaak in defensieve problemen kwam. Bestuursleden vonden hem koppig. Uit de spelersgroep klonk ook dat ze fysiek te weinig klaargestoomd werden. Dus 'good luck' met hem als bondscoach."

Kanttekening: Martinez heeft de KBVB gezegd dat hij leerde uit zijn ervaring bij Everton

Wel een kanttekening: Martinez zou aan de KBVB gezegd hebben geleerd te hebben uit die ervaring. Gisteren was zijn betoog ook dat een goeie aanval niet zonder een goeie verdediging kan. Afwachten dus...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties