KBVB steunt Nederlandse kandidaat in voorzittersverkiezingen UEFA

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
KBVB steunt Nederlandse kandidaat in voorzittersverkiezingen UEFA

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische Voetbalbond schaart zich achter de kandidatuur van de Nederlander Michael Van Praag voor de komende voorzittersverkiezingen van de UEFA.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker reageert op de website van de voetbalbond: "Michael is al jaren een erg gerespecteerde Europese voetballeider. Hij heeft de nodige ervaring, kennis en credibiliteit om de UEFA met de nodige ethiek en dynamiek te leiden in deze tijden van snelle verandering in de voetbalwereld."

"Wij hebben in het verleden vaak en intensief samengewerkt en daar altijd een heel goed gevoel aan overgehouden", besluit De Keersmaecker. Ook de Engelse voetbalbond (FA) maakte vandaag bekend dat zij voor Van Praag zullen kiezen.

 

Opvolger Platini

Van Praag (68) neemt het tijdens de verkiezing op tegen Aleksander Ceferin, de voorzitter van de Sloveense bond. De Spanjaard Angel Maria Villar trok zich dinsdag terug. De preses van de Spaanse bond en langstzittende vicevoorzitter bij de UEFA kon op weinig steun rekenen vanuit Europa.

Woensdag 14 september wordt in Athene een opvolger voor de opgestapte Michel Platini verkozen. De 55 landen die bij de UEFA zijn aangesloten hebben elk één stem.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties