Hannes Meeus ontvangt met Dender ex-club Beerschot-Wilrijk: "Ik had er de twee mooiste jaren uit mijn carrière"

Koen Frans
Koen Frans
| 10 reacties
Hannes Meeus ontvangt met Dender ex-club Beerschot-Wilrijk: "Ik had er de twee mooiste jaren uit mijn carrière"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hannes Meeus kreeg na de komst van Marc Brys te horen dat zijn contract op het Kiel niet verlengd werd. De kapitein van de Ratten trok naar reeksgenoot FC Dender en ontvangt zaterdagavond zijn ex-ploeg in het Van Roystadion van Denderleeuw.

"Dit weekend is voor mij, samen met de verplaatsing naar het Kiel, ongetwijfeld de match van het jaar", zegt Hannes Meeus in een gesprek met Voetbalkrant. "Ik miste de voorbije twee seizoenen amper drie wedstrijden bij Beerschot-Wilrijk en werd tweemaal kampioen. Zoiets vergeet je nooit. Het zal voor altijd de mooiste periode uit mijn carrière blijven."

"Het grote verschil tussen Beerschot en Dender is het publiek. Als speler van Beerschot merk je de druk van het publiek enorm. Als het goed gaat, zijn ze euforisch. Draait het wat minder, dan zijn ze héél kritisch. Maar ik was er nog geen maand weg of ik miste het Beerschot-publiek al. Ik hoop dat ze met veel naar Dender afzakken en dat ze mij nog niet vergeten zijn", zegt de 27-jarige verdediger.

Ik had het liever op een iets menselijkere manier geregeld, maar ik begreep de keuze van Beerschot-Wilrijk.

Ongelukkig vertrek bij Beerschot-Wilrijk

Of hij met Dender wat kan rapen tegen zijn ex-club? "Beerschot is natuurlijk favoriet, kijk maar eens naar hun straffe statistieken. Het wordt ongetwijfeld een moeilijke match, maar we zullen zeker ook kansen krijgen. Onze ambitie is om dit seizoen rustig in de middenmoot mee te draaien. Voorlopig loopt het goed", vertelt Meeus.

Waarom verliet Meeus de club? "Met de komst van Brys is Beerschot-Wilrijk een échte profclub geworden en hebben ze mijn situatie ook als een profclub afgehandeld. Ik had het liever op een iets menselijkere manier geregeld, maar ik begreep de keuze van de club. Het werd gewoon op een ongelukkige manier overgebracht. En het was al eind mei, ik had al drie andere clubs afgewimpeld omdat ik dacht dat ik mocht blijven", aldus Meeus.

Onze ambitie is om dit seizoen rustig in de middenmoot mee te draaien.

Goede herinnerinngen

"Maar ik heb uiteindelijk alleen maar goede herinneringen aan mijn periode bij Beerschot overgehouden, hoor. De supporters zijn fantastisch en met de meeste spelers van vorig jaar heb ik nog een goed contact. Pietermaat, Losada, Schaessens, De Jonghe, ... Ik hoor ze vaak, maar ik zal blij zijn als ik ze zaterdag nog eens zie", lacht de verdediger van Dender.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties