Weiler ergert zich blauw: "Na de match zijn het de ergste"

Redactie
| 11 reacties
Weiler ergert zich blauw: "Na de match zijn het de ergste"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

René Weiler heeft zich tot nog toe geen al te grote fan van de Belgische pers getoond. Vooral persconferenties verafschuwt hij, want er duiken steeds dezelfde vragen op. De coach van Anderlecht wil dan ook liever individueel met de journalisten praten.

Zo heeft Weiler er een hekel aan als hem gevraagd wordt waarom hij die of gene keuze maakte. 'Een trainer zou zich niet moeten verantwoorden over zijn keuzes. Toch krijg je altijd discussies over de spelers die op de bank of in de tribune zitten. De persconferenties na een match zijn de ergste", zegt Weiler in Sport/Voetbalmagazine.

Weiler vindt het immers goedkoop om kritiek te leveren na een wedstrijd. ''Je krijgt dan de clichévragen: die speler was slecht, waarom heb je niet de andere opgesteld? Dan denk ik: ik moet beslissen voor de match, jullie mogen commentaar leveren na de match als het resultaat al bekend is."

Soms kom ik thuis en moet ik aan mijn vrouw vertellen dat ik tien minuten heb gespendeerd om uit te leggen waarom we verloren hebben

Iets wat hij oplost door soms voor de matchen geen uitleg meer te komen geven, maar achteraf is hij verplicht door de Pro League. "Soms kom ik thuis en moet ik aan mijn vrouw vertellen dat ik tien minuten heb gespendeerd om uit te leggen waarom we verloren hebben. Terwijl je veel factoren niet eens in de hand hebt: een inschattingsfout van de scheids, een bal op de paal..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties