Nieuw record: meer dan honderdduizend supporters trokken naar het stadion op speeldag 14

Tim Bex
Tim Bex
| 6 reacties
Nieuw record: meer dan honderdduizend supporters trokken naar het stadion op speeldag 14
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League is veertien speeldagen ver en Zulte Waregem is de verrassende leider. Ondanks het midweekvoetbal liggen de supportersaantallen vrij hoog. Al meer dan één miljoen fans trokken naar het stadion om hun favoriete club aan te moedigen.

Afgelopen speeldag, op speeldag veertien, werd het record van dit seizoen zelfs gebroken. Dat meldt de Jupiler Pro League op zijn website. Er trokken maar liefst 104.142 supporters naar het stadion. Het vorige record werd gevestigd op speeldag elf, toen zaten er 100.585 toeschouwers in de tribunes.

De populairste wedstrijden waren Club Brugge–KRC Genk (27.000 supporters), Standard-Moeskroen (23.000 supporters), RSC Anderlecht–KV Oostende (20.000 supporters) en KAA Gent-Waasland-Beveren (19.500 supporters).

 

Na veertien speeldagen trokken er al zo'n 1.220.000 toeschouwers naar het stadion. Afgelopen jaren bleven het toeschouwersaantal vrij constant, maar in het seizoen 2008-2009 lag dat spectaculair hoger. Vanaf het seizoen 2009-2010 werden er wel minder wedstrijden gespeeld, na de invoering van de play-offs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties