Courtois over kritiek op Wilmots: "Ik blijf erbij"

Redactie
| 10 reacties
Courtois over kritiek op Wilmots: "Ik blijf erbij"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois zijn interview na de match tegen Wales zullen we altijd onthouden. Voor het eerst kwam er openlijk kritiek op Marc Wilmots, wiens positie daarna niet meer houdbaar was. In Extra Time kwam de nationale doelman daar op terug.

Courtois hekelde de tactische aanpak na Italië en Wales. “En daar blijf ik bij, ook al leverde die uitspraak me veel kritiek op. Als er interviews gegeven moeten worden, dan moet je geen kritiek geven op bepaalde personen maar mag je wel weergeven wat er gebeurd is."

"Je ziet nu te vaak hoe men in interviews zegt dat het goed was terwijl het een slechte match was. Dat snap ik niet. Ik durf mijn mening te geven en zal die ook in de kleedkamer zeggen. De Italianen waren klaar voor ons. Je moet ook niet zeggen 'het was niet goed, maar morgen is een nieuwe dag'. "

Mourinho apprecieerde me omdat ik mijn mening zei

En Courtois is altijd en overal eerlijk. "Ik deed dat om de ploeg te helpen. Op een driemansverdediging moet je trainen. Daar is vooraf wel iets over gezegd, maar de trainer blijft de baas. En als hij zegt dat we zo gaan spelen, dan staat iedereen daar ook achter. Maar je moet wel oplossingen hebben en ik vind niet dat die er waren. Bij Mourinho deed ik hetzelfde en hij apprecieerde me erom."

De goalie wil het echter niet zover drijven dat hij een probleem heeft met Wilmots. "Ik heb geen contact meer gehad met Marc Wilmots. Ik snap dat hij misschien teleurgesteld was in mij, maar ik heb geen probleem met hem. Hij heeft me de kans gegeven om te spelen en we hebben met hem een serieuze stap gezet met goed voetbal. Maar op dat moment voelde ik dat er iets ontbrak om naar de top te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties