De drie belangrijkste spelers van Antwerp? Die speelden al (té) vaak niet

Timothy Collard
Timothy Collard en Dirk Pieters
| 23 reacties
De drie belangrijkste spelers van Antwerp? Die speelden al (té) vaak niet

Het gaat tegenwoordig niet goed met Royal Antwerp FC. Stamnummer één kent een woelige periode en het is op de Bosuil werkelijk een komen en gaan van coaches. Ook op het veld draait het de laatste tijd vierkant.

Zo moest Antwerp zich tijdens de eerste periode van het kampioenschap in de 1B-reeks tevreden stellen met een teleurstellende derde plaats. Met 19 goals in 14 wedstrijden kon ook de doelpuntenproductie van de ploeg beter. Maar wat blijkt? De meest beslissende spelers speelden al (te) vaak niet bij Antwerp.

Met vier doelpunten zijn Fabien Camus en Bjorn Vleminckx momenteel de topschutters bij The Great Old. Camus stond tijdens de eerste vijftien speeldagen negen keer aan de aftrap, Vleminckx zeven keer. Het is duidelijk dat beide ervaren mannen Antwerp een en ander kunnen bijbrengen, op voorwaarde dat ze topfit zijn.

Limbombe gaf meeste assists

Stallone Limbombe zorgde tot dusver dan weer voor het meeste assists bij de oudste club van ons land. De 25-jarige middenvelder gaf dit seizoen vier beslissende passes, maar ook hij speelde vaker niet dan wel. Zeven keer stond de speler in de basis.

Onder Fred Vanderbiest kregen de drie spelers vaak kansen, onder John Bico was dat anders. Tijdens de ene match die Wim De Decker voor zijn rekening nam, kregen Vleminckx, Camus en Limbombe ook speelminuten. Wij zijn alvast benieuwd naar de opstelling van De Decker, die tegen OH Leuven opnieuw op de bank zit én mogelijk het seizoen uitdoet als T1.

Topschutters Antwerp

Bjorn Vleminckx, Fabien Camus 4 doelpunten
William Owusu 3 doelpunten
Joeri Dequevy 2 doelpunten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties