Van Holsbeeck over rol managers: "Als iemand een speler van twee miljoen voor vijf kan verkopen, mag hij een miljoen houden"

Redactie
| 35 reacties
Van Holsbeeck over rol managers: "Als iemand een speler van twee miljoen voor vijf kan verkopen, mag hij een miljoen houden"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck heeft al enkele keren kritiek gekregen voor de rol die Mogi Bayat bij zijn club speelt. Maar in Sport/Voetbalmagazine bijt hij serieus van zich af. En niet enkel over Bayat, maar over managers in het algemeen.

Soms krijgt hij immers ook kwakzalvers over de vloer. "Ik krijg ontelbare telefoontjes van makelaars die een test willen versieren voor een Afrikaans talentje. Als je even doorvraagt, kom je te weten dat de speler in kwestie op een klein buurtpleintje voetbalt… Mensen moeten mij niet voor een idioot nemen. In dit wereldje kom je veel profiteurs tegen die hopen dat de kruimels van tafel zullen vallen. Voor 50.000 of 100.000 euro zijn die mensen tot veel in staat."

Managers kunnen op Anderlecht trouwens een serieus graantje meepikken. "Ik stel makelaars de vraag: welke speler van mijn ploeg kan je verkopen? Een voorbeeld: ik schat de waarde van speler X op twee miljoen. Als iemand die voor vijf miljoen kan verkopen mag hij een miljoen als commissie houden en is hij ‘binnen’ op Anderlecht."

In de zaak rond Lombaerts werd ik bijna ter dood veroordeeld zonder enige vorm van verdediging. Af en toe komt het mij de strot uit en sta ik op ontploffen

Maar de meeste zaken gebeuren via Bayat, al is hij soms niet rechtstreeks betrokken bij een transfer. Zoals bij Marko Marin, maar hij stond wel mee op de foto. "Marin is via Fali Ramadani gekomen. Dat Mogi op de foto stond bij de aankondiging van de transfer? Dat is zijn goed recht. Luister: jullie slaan de bal soms helemaal mis. In de zaak rond Lombaerts werd ik bijna ter dood veroordeeld zonder enige vorm van verdediging. Af en toe komt het mij de strot uit en sta ik op ontploffen. Meestal incasseer ik en houd ik mijn mond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties