Dit is waarom Ivan Obradovic straks moet spelen: vijf redenen

Dit is waarom Ivan Obradovic straks moet spelen: vijf redenen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Ivan Obradovic heeft in de competitie nog steeds geen minuut gespeeld, maar bij Servië bewees hij dat hij klaar is om wedstrijden op het hoogste niveau te betwisten. Wij bekeken even waarom René Weiler de linksachter nu moet laten spelen.

Perfecte voorzet

De raketten die Frank Acheampong richting tribune stuurt, brengen Anderlecht bijzonder weinig bij. Ook verliest de Ghanees quasi al zijn offensieve kwaliteiten als linksachter. Voorzetten geven zijn absoluut niet zijn specialiteit, terwijl Obradovic daar een meester in is. De Serviër heeft al bewezen dat hij in een actie de bal op het hoofd van de aanvaller kan schilderen. Met hem zou Teodorczyk nog beter tot zijn recht komen.

Kapitaalsvernietiging

Indien Obradovic nu niet speelt en Anderlecht straks een nieuwe linksback gaat halen, kan Anderlecht miljoenen verliezen. Ze betaalden 2,5 miljoen aan KV Mechelen, maar zijn waarde is nu al serieus gezakt. Obradovic is op papier voor een Belgische club altijd een basisspeler, maar als ze hem nog lang laten zitten, zal hij straks niets meer waard zijn.

Met Hanni had Obradovic ook al bij KV Mechelen een goeie samenwerking.

Evenwicht

Momenteel heeft Anderlecht problemen om op te bouwen van achteruit. Te weinig opties om de bal aan kwijt te raken voor Dendoncker en Tielemans, die steeds dezelfde oplossingen moeten zoeken: de bal aan Teodorczyk vooruit spelen. Obradovic is gewend om in een offensief systeem zowel zijn verdedigende als aanvallende kwaliteiten ten volle te benutten.

Revanche

Als er één is die gemotiveerd rondloopt op Neerpede is het Obradovic wel. De 28-jarige verdediger wil het ongelijk van Weiler bewijzen en staat op scherp. Als hij zijn kans krijgt, zal hij die ook grijpen, klinkt het in zijn omgeving.

Samenwerking Hanni

Met Hanni die dikwijls naar binnen snijdt, zou er veel ruimte komen voor een opkomende back. Hij heeft bij KV Mechelen al met Hanni gespeeld en weet hoe de Algerijn de bal het liefst heeft en waar hij naartoe loopt. En Obradovic kan een lange bal als geen ander versturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties