Supporters zien Antwerp al twee keer 0-0 gelijkspelen: "Scorend vermogen moet omhoog"

Tim Bex
Tim Bex
| 30 reacties
Supporters zien Antwerp al twee keer 0-0 gelijkspelen: "Scorend vermogen moet omhoog"
Foto: © SC

Royal Antwerp FC kende een mindere eerste periode dan gehoopt, maar ook in de tweede periode loopt het nog niet al te vlot. De Antwerpenaren pakten nog maar twee punten door twee maal niet verder te geraken dan een scoreloos gelijkspel.

Antwerp scoorde samen met Cercle Brugge het minste aantal doelpunten van alle Eerste Klasse B-ploegen. Ze wisten nog maar negentien keer te scoren op zestien wedstrijden. “Het scorend vermogen moet omhoog”, klinkt het bij Julien De Ridder, voorzitter van de Antwerpse supportersclub ASC Classics. “Verdedigend zit het goed, want de nul kunnen we houden, maar offensief moet het beter.”

Nochtans heeft Antwerp met Tuur Dierckx, Björn Vleminckx en Fabien Camus genoeg aanvallende kwaliteiten rondlopen. “Wim De Decker zou altijd met twee spitsen moeten spelen”, legt De Ridder uit. “Op het middenveld is er vermogen genoeg, maar de spits staat op een eiland, dus het is moeilijk voor hem zonder steun.”

Volgens De Ridder heeft Antwerp voldoende kwaliteiten en zijn er geen versterkingen nodig. “Het is moeilijk om te zeggen of we versterking nodig hebben, want onze kern is groot genoeg en we hebben heel veel kwaliteit en potentieel. We moeten gewoon aanvallend voetbal brengen, want zoals ze zeggen: aanval is de beste verdediging.”

Dit weekend gaat Antwerp op zoek naar de eerste drie punten van de tweede periode. De Antwerpenaren ontvangen Union SG op Den Bosuil. “We moeten drie punten pakken, ditmaal is een gelijkspel niet genoeg. Nu punten pakken en dan is dat hopelijk de eerste stap van een mooie reeks”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties