Fans Saint-Etienne boycotten match Anderlecht: "Een dramatische organisatie"

Fans Saint-Etienne boycotten match Anderlecht: "Een dramatische organisatie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fans van Saint-Etienne hadden voor de match van morgen 400 extra tickets gekregen, maar mogelijk zal het uitvak er toch heel leeg uitzien. Eén van de belangrijkste supportersclubs heeft immers te kennen gegeven dat ze de match zullen boycotten.

Supportersclub 'En Vert en contre tous' heeft zijn woede geuit via een open brief: "Die laatste Europese verplaatsing van de poulefase naar Belgische bodem moest een feest worden met als kers op de taart de eerste plaats in de groep. Spijtig genoeg hebben we de beslissing moeten nemen deze match te boycotten. De fout moet eerst en vooral gezocht worden bij de dramatische organisatie van de Belgische autoriteiten."

"Een Europese verplaatsing dient weken op voorhand voorbereid te worden, om de bus te reserveren en de mensen de tijd te geven vakantie te nemen. Maar de Belgische diensten hebben ons pas enkele dagen voor de match ingelicht."

We kregen ongelooflijk veel restricties

"Daarnaast zijn de restricties talrijk en contradictorisch: verbod om naar het centrum van Brussel te gaan, verplichting om met de bus te komen met controles bij de péages, naam en voornaam van de fans die de verplaatsing maken en om af te sluiten: ook alle namen van de personen die met het vliegtuig komen en hun hotel. Dat we 400 plaatsen meer kregen, hoorden we pas zes dagen voor de match. Wij willen niet behandeld worden als marginalen. Wij hopen dat deze beslissing de ogen opent over de behandeling van de Franse supporters in binnen- en buitenland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties