Oostende en Gent twee keer tegen elkaar op vier dagen: "En we moeten eigenlijk twee keer winnen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 1 reacties
Oostende en Gent twee keer tegen elkaar op vier dagen: "En we moeten eigenlijk twee keer winnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag naar Gent en woensdag ontvangt Oostende de Buffalo's thuis. Op vier dagen tijd speelt Yves Vanderhaeghe twee keer tegen zijn oude leermeester. En een keuze maken tussen één van de twee wedstrijden lukt niet: "Beide winnen, maar dat wordt moeilijk."

Zo snel na elkaar tegen dezelfde ploeg spelen, het is niet altijd even leuk, vindt Vanderhaeghe. "Als je verliest, denk je aan revanche. Als je wint, heb je zoiets van 'nu moeten we nog een keer winnen'. Alles is wel mogelijk. En ze zijn alletwee belangrijk. De rol in de competitie lossen, mag niet gebeuren. We willen in die top zes blijven staan. En in de Beker is het door of niet door. En we hebben de ambitie om de finale te spelen."

Het wordt ook twee keer tegen Hein Vanhaezebrouck, onder wie hij de laatste kneepjes van de stiel leerde bij Kortrijk. "Maar zo speciaal is dat niet meer. Ik ben nu ook al drie jaar hoofdcoach. We hebben altijd goed samengewerkt, er is nooit een kwaad woord tussen ons gevallen. Maar het is altijd leuk om hem terug te zien. Hij heeft ook al een fantastisch parcours achter de rug bij Gent en is nu weer aan het bouwen. Of Gent de laatste moeilijke horde is in de Beker? Nee hoor, we hebben ook verloren tegen Eupen hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties