Vandenbempt geeft 'de andere Gouden Bal' aan deze Rode Duivel

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties
Vandenbempt geeft 'de andere Gouden Bal' aan deze Rode Duivel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mertens is in bloedvorm bij Napoli, én toch nog bijna altijd invaller. Na vier goals en een assist in een week, zou hij toch als sleutelspeler moeten aanschouwd worden. Peter Vandenbempt wil zelfs een prijs uitvinden speciaal voor hem.

Peter Vandenbempt heeft, naar aanleiding van de Ballon d’Or die maandagavond werd uitgereikt, een idee voor een nieuwe prijs: ‘De andere Gouden Bal’. “Die heeft minder stemgerechtigden, namelijk alleen ik. Alle voetballers ter wereld kunnen winnen, behalve Ronaldo en Messi. En ik geef hem aan Dries Mertens,” vertelde de analist in Extra Time.

Tegen Cagliari (0-5) maakte Dries Mertens zaterdag een hattrick, en in de Champions League tegen Benfica (1-2) eerder die week besliste hij de wedstrijd met een doelpunt en een assist. “Met elk doelpunt is hij even blij, hij voetbalt gewoon nog heel graag.”

De eeuwige supersub

Ondanks zijn geweldig spel heeft hij nog altijd de status van supersub. “Bij de nationale ploeg is het opboksen tegen De Bruyne en Hazard.” Dat is uiteraard geen eenvoudige opgave, maar deze vorm kan bondscoach Martinez toch niet ontkennen. Daarbovenop is Mertens enorm populair bij de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties