Hoe zit het met 'de kleine Belgjes' in de Premier League?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Hoe zit het met 'de kleine Belgjes' in de Premier League?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het gaat om Belgen in de Premier League denken we meteen aan Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Toby Alderweireld, Christian Benteke, Jan Vertonghen, Simon Mignolet of Thibaut Courtois. Maar hoe zit het met de anderen?

Geen zorgen, Jason Denayer doet het op dit moment vrij goed bij Sunderland. Na de positiewissel naar verdedigende middenvelder door David Moyes, laat de Manchester City-huurling een frisse wind door het Stadium of Light waaien. Na een blessure aan de hamstring mocht hij zelfs vier van de vijf wedstrijden in de basis staan.

En de Black Cats doen het vrij goed met hun drie overwinningen in vijf wedstrijden. Die sterke vorm kwam er pas na drie nederlagen tijdens de afwezigheid van Denayer. Zo goed het gaat voor de Brusselaar, zo slecht is de situatie van Januzaj die tevergeefss op speeltijd hoopt.

Het seizoen begon nochtans goed met vijf basisplaatsen, maar sinds zijn enkelblessure mag hij alleen op het einde eens van de bank komen. Met 66 speelminuten sinds 29 oktober moet Adnan Januzaj het afleggen tegen Pienaar, Borini, Larsson of Khazri. Feitje: de Manchester United-huurling heeft dit seizoen nog geen enkele competitiematch gewonnen met Sunderland…

Kabasele in alle stilte

Na slechts 60 speelminuten in 12 competitiematchen lijkt Christian Kabasele de hoop terug te vinden in Watford. De centrale verdediger speelde een goeie wedstrijd tegen Stoke City, waarin hij de geblesseerde Kaboul verving.

Sinds zijn doelpunt tegen West Brom twee weken geleden, heeft Kabasele afgelopen weekend slechts één minuut gespeeld. Hij moet nu de strijd aangaan met zeer sterke concurrentie in de centrale defensie zoals Kaboul, Prödl, Janmaat of Britos.

Strijdende Chadli

Een onbetwistbare basisspeler voor een lichte blessure die hem tijdens de duels tegen Leicester en Burnley aan de kant hield (twee overwinningen voor West Brom). Nacer Chadli heeft nu heel wat moeite om zijn plaats vinden in de startende elf van Tony Pulis terug te winnen. Hij is nog zeer gewaardeerd door zijn coach, maar de Luikenaar slaagt er niet in terug te keren uit angst voor het verstoren van de groepsdynamiek.

Het klopt ergens wel, zonder Chadli heeft West Brom slechts eenmaal verloren in vijf matchen, drie overwinningen en een gelijkspel. Pulis heeft er onlangs op gewezen: "Ik hou van Chadli maar hij zal moeten vechten om zijn plaats terug te winnen, want het loopt erg goed op dit moment."

De fysiek van Defour speelt hem parten

Tenslotte lijkt Steven Defour zich van de ‘kleine Belgen’ het beste te hebben aangepast in Engeland. De ex-speler van Standard en Anderlecht werd direct geïnstalleerd op het middenveld van de Clarets. Het enige nadeel, zijn fysiek... Hij begon wel bijna 90% van de matchen, maar kon geen enkele helemaal uitspelen.

Een opvallend cijfer van een (te) zwakke fysiek voor de Engelse competitie. Afgelopen weekend werd hij gewisseld in de 55e minuut, coach Sean Dyche zei achteraf: “Alleen tijd zal uitwijzen of hij zich aan het ritme kan aanpassen.” Niet bepaald geruststellend…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties