Penalty-held Clepkens van goudwaarde voor Beerschot-Wilrijk: "Op voorhand besproken met keeperstrainer Verbist"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Penalty-held Clepkens van goudwaarde voor Beerschot-Wilrijk: "Op voorhand besproken met keeperstrainer Verbist"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Clepkens stopte vijf minuten voor tijd een strafschop in en tegen Dessel. De doelman van Beerschot-Wilrijk hielp zijn ploeg zo aan een belangrijke 1-2 zege.

Beerschot-Wilrijk kwam in Dessel, net als in de verloren thuiswedstrijd tegen de Kempenaren, op achterstand. Maar de Kielse Ratten bogen die achterstand nog om in een 1-2 zege en boekten zo hun achtste uitoverwinning van het seizoen. "Het was een gesloten wedstrijd in de openingsfase, al hadden wij drie goede kansen. In de tweede helft pakken we snel een tegengoal. Daarna spelen we een beetje bevrijd, schijnbaar zonder druk", zei doelman Michael Clepkens.

Vijf minuten voor tijd stopte Clepkens bij een 1-2 tussenstand een penalty van Dessel. "Ik had het voor de match met Bram (Verbist, keeperstrainer, red.) besproken. Ik doe een kleine stap naar rechts om te doen alsof ik naar daar zou duiken en op het laatste moment ga ik naar links. En het lukte! Zo help ik de ploeg.  Dat is mijn job, maar ik ben heel blij want nu kunnen we rustig feesten met de familie", besloot de Beerschot-doelman. De spelers worden op 2 januari terug op de club verwacht. De volgende dag vertrekken ze op winterstage naar Turkije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties