Jankovic legt er de pees op bij Standard: "De spelers weten dat ik gelijk heb"

Yannick Lambrecht Jordan Horwood
Yannick Lambrecht en Jordan Horwood vanuit l'Académie RLD
| 9 reacties
Jankovic legt er de pees op bij Standard: "De spelers weten dat ik gelijk heb"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de non-match tegen Moeskroen hebben de Rouches drie trainingen per dag afgewerkt om zich ten volste voor te bereiden op de match tegen Oostende van zondag. Trainer Aleksandar Jankovic verwacht een grote reactie, waarbij de spelers hun echte mentaliteit tonen.

“We hebben elke ochtend hard gewerkt aan de fysiek, wat moeilijk is tijdens het seizoen. Maar voor de rest was het een normale week,” zei Jankovic. “We hadden inderdaad meer werk dan normaal. Daarvoor moesten we vooral snoeien in de vrije tijd van de spelers.”

De beslissing was al genomen tijdens de match tegen Moeskroen. “De spelers waren gewaarschuwd. Ze weten waarom dit moet gebeuren en dat ik gelijk heb. Wanneer we tegen teams spelen die vanaf het begin alles geven, is het niet evident om terug in het spel te komen. En al zeker als we niet meteen in de match zitten."

Goeie prestaties verbeteren de kwaliteit van het dagelijkse leven

“Er is een grote behoefte om een en ander te veranderen. De spelers zitten in een comfortzone en ze hebben moeite om er op zichzelf uit te geraken. Er waren verschillende sleutelmomenten waar dit niet het geval was. Als je twee maanden lang niet kunt winnen, moet je een reactie tonen als speler. Dat heeft weinig te maken met de club waar je speelt. Ze moeten respect tonen voor zichzelf en anderen.”

Standard moet zich nu opmaken voor PO2, wat moeilijk kan zijn gezien de lage populariteit. “Als je in de beker wordt uitgeschakeld door een derdeklasser, negende staat in de competitie en uitgeschakeld wordt in de Europa League, dan is alles geven in PO2 het minimum. Een match blijft een match, en voor een professional verbeteren goeie prestaties de kwaliteit van het dagelijkse leven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties