Vanhaezebrouck sloeg alles af om tóch in Gent te blijven: "De mensen vergeten vaak dat ík uiteindelijk beslis"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 9 reacties
Vanhaezebrouck sloeg alles af om tóch in Gent te blijven: "De mensen vergeten vaak dat ík uiteindelijk beslis"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck verlengde zijn contract bij AA Gent ondanks interesse van grote teams uit het buitenland. Hij geeft meer uitleg bij zijn keuze.

"Uiteraard is het met volle goesting, anders had ik niet getekend", aldus Vanhaezebrouck duidelijk. "Als ik iets doe, is het altíjd met mijn volle goesting." Nochtans was er heel wat te doen rond zijn nakende contractverlenging en de interesse van andere clubs.

"Er is heel veel verteld en neergepend. Er zaten waarheden en onwaarheden bij, maar uiteindelijk vergeet men altijd dat ík uiteindelijk beslis. En dat ik de dingen op mijn manier zie. Los van wat er allemaal rond gebeurt, interesses en geruchten."

(op dreef) "Ik heb mijn planning en ik heb mijn idee. Daar ga ik dan ook voor. Als ik ervan overtuigd ben dat het voor mij en de mensen die met mij leven beter is om nog enkele jaren hier te blijven, dan staat dat los van alles dat op mij afkomt."

Mijn kinderen zeggen niet: 'Papa, nu moet je naar dáár gaan" -

"Ik kies uiteraard voor mijn gezin." Maar dat bepaalt niet alles. "Maar dat is niet de reden waarom ik niet gekozen heb voor andere opties. We hebben erover gepraat, maar uiteindelijk speel ik daar ook de grootste rol in. Het is niet zo dat mijn kinderen gaan zeggen: 'Papa, nu moet je naar daar gaan.'"

Hij wimpelde andere aanbiedingen af. "Uiteraard waren het aanbiedingen van grotere clubs, grotere competities of voor meer geld. Er zal altijd één van die dingen van een grotere orde zijn dan Gent, als je het hier goed doet, gaan de kleinere clubs geen kans maken."

Vanhaezebrouck blijft zoals altijd geduldig. "Gent is ook drie keer komen vragen toen ik bij Kortrijk zat. Er was vaak interesse van teams die betere spelers en meer budget hadden dan KVK, maar ik vond toen dat ik nog iets moest afwerken. Alles op zijn tijd, dat is nu ook het geval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties