Dit is de wel heel opmerkelijke hobby van Divock Origi: "Ik laat mijn vrienden persoonlijkheidstests doen"

Dit is de wel heel opmerkelijke hobby van Divock Origi: "Ik laat mijn vrienden persoonlijkheidstests doen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Divock Origi kent een seizoen met ups en downs, maar daar kan hij wel mee om. Mentaal staat de aanvaller van Liverpool immers zo sterk... En dat is niet te verwonderen als je ziet wat zijn hobby is.

Origi is een buitenbeentje in voetballand. We herinneren ons nog dat Hannu Tihinen ons ooit bij Anderlecht zei dat hij Tolstoj was beginnen lezen. Origi pakt het nog iets droger en zwaarder aan. "Ik lees veel boeken, soms in het Engels, soms in het Nederlands, maar meestal over psychologie", geeft hij aan in een interview met The Guardian. "Als ik geen voetballer was geworden, zou ik psycholoog zijn."

"Ik ben heel geïnteresseerd in hoe het brein werkt en de verschillende persoonlijkheden", legt hij uit. "Ik laat mijn vrienden persoonlijkheidstests doen en dan kijk ik welk type ze zijn. Bij Liverpool kan ik zeggen wie introvert is en wie extrovert. We hebben beiden. Ik begon psychologie te studeren, maar moest stoppen toen ik in de eerste ploeg geraakte. Misschien dat ik er naar terugkeer na mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties