2.622 keer gegokt, 67 keer op matchen van Anderlecht waarvan 4 maal verlies: hiervoor moet Olivier Deschacht zich verdedigen

Redactie
| 66 reacties
2.622 keer gegokt, 67 keer op matchen van Anderlecht waarvan 4 maal verlies: hiervoor moet Olivier Deschacht zich verdedigen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht kwam dit seizoen in een heuse goksaga terecht toen uitlekte dat er onder zijn naam geld werd ingezet op matchen van Anderlecht. Woensdag moet hij zich hierover verantwoorden bij de Kansspelcommissie.

Het Laatste Nieuws meldt dat met de gokrekening van Deschacht in de afgelopen zeven jaar maar liefst 2.622 keer werd ingezet op een sportweddenschap. Daarvan werd 67 keer op matchen van Anderlecht gegokt. Opvallend genoeg vier keer op verlies.

"Deelnemen aan kansspelen is bij wet verboden voor al diegenen die een rechtstreekse invloed kunnen hebben op het resultaat", staat in de kansspelwet. En dus is Deschacht een uitleg verschuldigd. Van de 67 gokpogingen op 40 wedstrijden van paars-wit, stond Oli immers 20 keer tussen de lijnen.

Vrijspraak

Al van toen het gokverhaal uitlekte, beweerde Deschacht dat zijn broer Xavier (31) het account gebruikte. Zijn advocaat gaat dan ook voor de vrijspraak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties