Mist AA Gent na Trebel ook Kums en Vanlerberghe? "Gevaarlijk om terug te keren" en "Enkel naar Club Brugge willen is gewaagd"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Mist AA Gent na Trebel ook Kums en Vanlerberghe? "Gevaarlijk om terug te keren" en "Enkel naar Club Brugge willen is gewaagd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Met of zonder Sven Kums, we zullen heel sterk uit deze transferperiode komen." Gent-preses Ivan De Witte klinkt strijdvaardig aan het begin van de zomermercato, maar met Adrien Trebel afgelopen winter en Sven Kums en Jordi Vanlerberghe nu dreigen de Buffalo's enkele stevige targets te mislopen.

Gent deed een charme-offensief om Kums opnieuw naar de Arteveldestad te halen, maar die wil naar naar de club waar hij als jonge ket van droomde. "Voor Kums is het gevaarlijk om terug te keren naar de oude stal waar hij zijn gloriemomenten kende", analyseert Eddy Snelders de gang van zaken bij Voetbalkrant.com.

"Bij Anderlecht beleefde hij zijn jeugd, speelt hij Champions League en kan hij de positie van Youri Tielemans invullen. Al is de vraag hoe sterk hij na een jaar met weinig speelminuten voor de dag zal komen."

Het is straf dat Vanlerberghe op z'n 20ste een zwart-witte positie inneemt

Na de mislukte transfer van Trebel afgelopen winter moet Gent mogelijk opnieuw het onderspit delven in de strijd met Anderlecht. "Gent komt er zich steeds meer in mengen, maar de naam Anderlecht klinkt nog steeds iets luider", gaat Snelders verder.

En dan is er nog het geval Vanlerberghe. Blauw-wit bereikte een akkoord met KV Mechelen, maar de polyvalente belofteninternational zegt dat hij alleen naar Club Brugge wil. "Dat vind ik merkwaardig en gewaagd", besluit Snelders. "Tenslotte is hij amper 20 jaar oud. Dan is het straf dat hij al zo'n zwart-witte positie inneemt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties