Het rapport van Antwerp, mét vakantietaken voor het nieuwe seizoen

Het rapport van Antwerp, mét vakantietaken voor het nieuwe seizoen
Foto: © Photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Een lang seizoen in de Jupiler Pro League komt ten einde. Binnen een dikke week beginnen sommige teams al te trainen met oog op het nieuwe seizoen. Wat kregen de teams op hun rapport en welke vakantietaken moeten ze maken om volgend jaar nóg beter te doen? Een analyse per ploeg, met hier Antwerp.

Het rapport: grote onderscheiding (in tweede zit)

Het seizoen van Antwerp was bijzonder woelig begonnen. Twee coacheswissels, heel wat drama en een gemiste eerste periode later kwam Wim De Decker aan de macht bij The Great Old. Hij zorgde voor duidelijkheid en resultaten.

Flitsend voetbal was er niet altijd bij, maar op karakter en met mensen met de juiste mentaliteit werd week na week gewonnen om de titel te kunnen meepakken. Dat in eerste nationale A herhalen is onmogelijk, maar mits enkele versterkingen moet de linkerkolom een optie kunnen zijn.

Vakantiewerk: spitsen en verdedigers

Patrick Decuyper en Paul Gheysens weten het inmiddels ook: als stamnummer 1 volgend seizoen richting play-off 1 of andere heerlijke resultaten wil evolueren, dan zullen ze eigenlijk moeten toegeven dat er in elke linie wel iets bij kan. Al is het slechts op een paar posities echt precair te noemen.

In doel zal er wel iemand bijkomen, al doen Debaty en Kudimbana het niet slecht. Zij zijn aan elkaar gewaagd. Op de backs heeft de club met Dom, Van Steenkiste, Daeseleire en Corryn opties. Zeker de huurperiode van die laatste willen ze in orde krijgen. Duplus en Koné deden het centraal niet slecht, maar ook daar wil rood en wit nog wel wat versterking.

Het sterkste deel van de huidige kern van Antwerp? Dat is het middenveld. Hairemans, Limbombe, Omolo, Camus, Haroun en Dierckx? Daarmee zit het best al snor. Alle posities zijn eigenlijk zelfs dubbel bezet, al zal stamnummer 1 ook hier zeker uitkijken of er nog extra kwaliteit bij kan.

In aanvallend opzicht is het dan weer wat anders. Lallemand lijkt weg te gaan, Vleminckx heeft nauwelijks gespeeld en ook Owusu en Binst lijken nog niet in staat om in 1A écht hun stempel te drukken. Leye & co werden al gepolst, werk is er in aanvallend opzicht zeker aan de winkel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties