Tielemans speelt al zeker! "Voor hem was het moment gekomen"

Tielemans speelt al zeker! "Voor hem was het moment gekomen"

Volg België nu via WhatsApp!

Youri Tielemans heeft volgens Roberto Martinez de juiste keuze gemaakt om nu naar het buitenland te vertrekken. De 20-jarige middenvelder krijgt ook een steeds belangrijkere rol in de nationale ploeg.

Tielemans is voor Martinez de toekomst van het Belgische voetbal. De coach van de Rode Duivels laat hem volgende maandag al zeker opdraven tegen Tsjechië. "Ja, we gaan hem zien in de eerste match", klonk het gisteren. Martinez heeft heel veel middenvelders, maar heeft zeker een boon voor de technisch vaardige Tielemans.

Zeker niet slecht ook om hem met mondjesmaat te brengen in de basis, want niemand die weet hoe het niveau van Axel Witsel zal evolueren, al is Martinez daar wel vrij gerust in. Zijn overstap naar Monaco zal ook zeker geen kwaad gedaan hebben aan zijn kansen.

De tijd was gekomen voor Tielemans

Roberto Martinez

"Het is een evenwichtsoefening om te weten wanneer je voor het buitenland moet kiezen", aldus Martinez. "Sommige jongeren vertrekken te vroeg, maar in het geval van Tielemans was het moment gekomen. Hij heeft individuele en collectieve prijzen gewonnen. Hij speelde meer dan 180 matchen in België en zowel club als speler werden beter door zijn transfer. Tielemans was klaar, de tijd was gekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties