Kapitein Sergio Ramos noemt deze finale een 'afspraak met de geschiedenis' en kopt hij in de laatste minuut weer raak?

Redactie vanuit Cardiff
| 4 reacties
Kapitein Sergio Ramos noemt deze finale een 'afspraak met de geschiedenis' en kopt hij in de laatste minuut weer raak?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sergio Ramos kan zaterdag met Real Madrid voor de derde keer in vier jaar de Beker met de Grote Oren omhoog steken, iets dat nog geen enkele club lukte in het verleden. De Spaanse kapitein weet goed genoeg wat er op het spel staat.

"We hebben morgen een afspraak met de geschiedenis. We moeten vergeten wat we al gewonnen hebben, aangezien dat er niet toe doet eens je op het veld staat," zei Ramos tijdens de persconferentie van Madrid. "Het is een historisch moment en ik ben me ervan bewust dat drie finales winnen in vier jaar ongelooflijk zou zijn. Dit is een kans om onze plaats aan de Europese top te bevestigen."

Een historische mogelijkheid om de Champions League voor de tweede keer op rij te winnen

Net als trainer Zidane wil Ramos geen favorietenrol op zich nemen. "We zijn geen favorieten. Beide teams starten vanaf nul morgen en statistieken of het feit dat we kampioen zijn, doen er niet toe. We starten allebei met 50-50 kans om de Champions League te winnen."

Mister 'Last Minute'

Sergio Ramos heeft met zijn kopbaldoelpunten in de blessuretijd een straffe reputatie opgebouwd. Denk maar aan zijn goal in de finale van 2014, toen hij Courtois verschalkte en Real Madrid in extra tijd nog won. "Het is de laatste jaren inderdaad al een paar keer gebeurd, maar dat komt omdat onze mentaliteit ons tot het einde doet vechten. Zelfs als alle hoop verdwenen lijkt, kunnen we nog een laatste keer alles geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties