Charleroi was opnieuw uitstekend dit seizoen, maar moet toch wat doen deze zomer

Charleroi was opnieuw uitstekend dit seizoen, maar moet toch wat doen deze zomer
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu het seizoen gedaan is, blikken we voor elke ploeg terug en kijken we wat er moet gebeuren voor het volgende seizoen. Vandaag is Charleroi aan de beurt.

De zebra's toonden dit seizoen opnieuw hun vechtlust door met een beperktere kern dan de concurrentie toch opnieuw play-off 1 te halen. Mazzu gebruikte immers het minst aantal spelers van alle teams dit seizoen.

In play-off 1 ging het echter niet van een leien dakje voor de Carolo's en het felbegeerde Europese voetbal werd niet gehaald. Dan was er ook nog Mazzu-time, het fenomeen waarin Charleroi steeds aan het einde van de wedstrijd tot scoren kwam.

Wat het vooral deed was de onmacht aantonen die Charleroi had wanneer het op scoren aankwam, uitgenomen die laatste minuten.

Huiswerk: de efficiëntie

Met het vertrek van Perbet vertrok dé goalgetter bij Charleroi. Zijn productie kon niet door Pollet en later Harbaoui opgevangen worden. Dat Pollet met zes goals clubtopschutter werd, zegt eigenlijk alles. Een killer is nodig, misschien oude bekende Perbet?

Misschien moet Charleroi zich eens volledig op de Beker toeleggen. Bayat droomt van het Europese toneel en de Beker is nog steeds de kortste weg naar Europa. Een reeks sprints ligt Charleroi misschien beter dan de marathon die de competitie is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties