Belgische succestrainer kondigt afscheid aan: "Ik denk dat het mooi is geweest"

Redactie
| 38 reacties
Belgische succestrainer kondigt afscheid aan: "Ik denk dat het mooi is geweest"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Jupiler Pro League krijgen nog maar weinig Belgische coaches een kans bij een club. De voorbije jaren gingen steeds meer landgenoten daarom een buitenlands avontuur aan. Onder hen ook Hugo Broos.

Broos ging aan de slag bij Kameroen, dat hij onlangs zelfs naar de eindzege op de Afrika Cup loodste. Wat er de komende jaren nog volgt voor de ervaren rot, is niet duidelijk. Zelfs een terugkeer naar België sluit Broos niet uit.

“Ik sluit niks uit. Als er vandaag of morgen zo’n telefoontje komt, zal ik er zeker naar luisteren”, klinkt het in Deze Week. “Het is zeker niet zo dat ik zeg dat België niet meer hoeft voor mij. Tezelfdertijd staat het ook vast ik geen vijf jaar meer zal werken. Dat is ook een feit.”

Laatste kunstje ten laatste in 2019

Broos wil genieten van het leven en zijn kleinkinderen. Hij wil daarom niet te lang meer als coach werken. “Het zal een beetje afhangen van wat er nu uit de bus komt qua contractverlenging. Stel dat ik bij Kameroen mijn contract zou verlengen tot na de Afrika Cup van 2019, zal dat voor mij meteen ook het eindpunt zijn. Ofwel zal het dan zijn of, als we er niet uit geraken, in februari 2018.”

“Of mocht ik intussen ergens anders een contact getekend hebben – bij een club bijvoorbeeld - zal het eindpunt juni 2019 zijn. Waarom? Kijk, vorig maand ben ik 65 geworden, dus tegen dan ben ik er 67. Ik wil niet tot mijn zeventigste ergens op een bank zitten. Ik denk dat het mooi is geweest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties