Leko én Weiler hebben knopen door te hakken in doel, wat gaan ze doen?

Leko én Weiler hebben knopen door te hakken in doel, wat gaan ze doen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht en Club Brugge haalden beiden al een nieuwe doelman in huis, waardoor de pikorde bij beide teams anders zal zijn. Maar hoe? Serieuze knopen door te haken voor Weiler en Leko.

Anderlecht

Voor René Weiler lijkt het erop dat er met Matz Sels een nieuwe nummer 1 naar het Astridpark is gekomen, waardoor Mile Svilar een jaartje in de luwte kan worden gehouden en niet meteen voor de leeuwen wordt geworpen.

Voorlopig denkt de oefenmeester nog niet aan een definitieve keuze maken. Als Svilar niet voldoet tijdens de voorbereiding, wordt hij de nummer 3. Paars-wit wil hem dan mogelijk zelfs uitlenen, al wil het de goalie zeker ook paaien met meer verantwoordelijkheid. Boeckx zou minder morren met een stek als derde doelman, daarvoor werd hij uiteindelijk aangetrokken en vorig jaar kreeg hij een erg mooie bonus, met dank aan Anderlecht.

Club Brugge

Een ander verhaal in Club Brugge, waar Ethan Horvath zich vorig jaar onder Michel Preud'homme in de kijker speelde en zo op en over Ludovic Butelle heen ging. De Amerikaan lijkt ook onder Leko mogelijk de eerste viool te mogen spelen, Butelle kijkt uit naar een nieuwe uitdaging.

Met Guillaume Hubert werd al een nieuwe nummer 2 aangetrokken die het Horvath moeilijk moet maken, terwijl Jens Teunckens als jonge gast voorlopig ook bij de A-kern zit. De komende twee maanden kan er nog veel veranderen echter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties