Onze coachesbarometer: zíj moeten zich zorgen gaan maken

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Onze coachesbarometer: zíj moeten zich zorgen gaan maken
Foto: © photonews

Met heel wat topclubs en subtoppers in de rechterkolom, wordt de nervositeit bij heel wat clubs opnieuw wat groter. Gezien België nog steeds hét trainerskerkhof bij uitstek is, is het tijd voor onze coachesbarometer.

We beginnen met zij die rustig mogen verder werken, en dat voor een wellicht lange tijd. De coaches die hoegenaamd niet in beeld komen voor een ontslag. Met daarbij uiteraard Felice Mazzu en Francky Dury. Die zitten al een tijdje in hetzelfde project en doen het onveranderd uitstekend.

Maar ook drie coaches die recent aan de slag gingen, zien we hier verschijnen. Laszlo Bölöni bouwde al een pak krediet op door de fantastische seizoensstart van Antwerp en Lokeren en STVV maakten al een trainerswissel mee. Bovendien is Peter Maes een halfgod in Lokeren.

Deze categorie heeft wat uitleg nodig, waarom zetten we bijvoorbeeld Clement, Rednic en Leko niet een categorie hoger? Wel, Clement begon uitstekend, maar verloor met Gano een belangrijk wapen. Dat zagen we al in de recente uitslagen.

Wanneer een ploeg als Waasland-Beveren dan toch in degradatienood zou komen, weet je nooit. Moeskroen startte sterk, maar dat deed het wel vaker. De vele trainerswissels van de laatste jaren boezemen ook geen gevoel van stabiliteit in. Verder sleept Leko de Europese uitschakeling met zich mee.

Condom is iemand die je wel vaker in deze kolom zal terugvinden. Bij Eupen zijn ze immers gericht op de progressie van de spelers en minder op het resultaat. Anastasiou kende bij Kortrijk dan weer een goeie start en Stuivenberg heeft krediet door de sterke Europese campagne van vorig seizoen.

Komen we bij de trainers waarbij stilaan de alarmbellen zullen afgaan. Vanhaezebrouck is niet langer onaantastbaar in Gent, zeker niet na zijn uitspraken richting het bestuur en de povere start. Ook René Weiler krijgt steeds meer kritiek op zijn voetbal.

Yannick Ferrera heeft wel krediet in Mechelen, maar als hij nog enkele weken in de lagere regionen staat, mag hij ook beginnen vrezen.

Tot slot hebben we twee trainers waarvoor het stilaan vijf ná twaalf is. Yves Vanderhaeghe moet dringend iets doen aan de puntenloze status van KV Oostende.

Ook bij het Standard van Sa Pinto draait het vierkant. En we kennen allemaal de reputatie van de Rouches wat trainersontslagen betreft...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties