Essevee ook na dit weekend zeker nog in top-6: "Kloofje was belangrijk" en "Met 12 redden we het niet"

Essevee ook na dit weekend zeker nog in top-6: "Kloofje was belangrijk" en "Met 12 redden we het niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem neemt het dit weekend op tegen AA Gent. Een tripje naar de Ghelamco Arena is nooit makkelijk. En toch is Essevee nu al zeker dat het ook na dit weekend in play-off 1 kan blijven kamperen.

De overwinning tegen Moeskroen was daarvoor dan ook erg belangrijk. "We wisten dat we een goede zaak konden doen door te winnen, dus de drie punten waren heel belangrijk. Enkele concurrenten hadden punten liggen en we wilden gelijk komen in de stand met Moeskroen", was Michaël Heylen tevreden.

"We slaan nu een kloofje van vier punten met de zevende in de stand, dat is een goede zaak. 13 op 21, dat is goed voor het vertrouwen na enkele moeilijke wedstrijden tegen Kortrijk, Charleroi en Nice. Hierop kunnen we verder bouwen."

Onze kern is evenwichtiger en sterker

Ook Sandy Walsh is niet ontevreden over de seizoensstart van Zulte Waregem: "We slaan als top-6 een kloofje met de rest. Dat is een goede zaak, een buffertje is altijd meegenomen." Dat een speler als Walsh het verschil kon maken klinkt dan weer als muziek in de oren van de coach.

"In een jaar met Europees voetbal kan je het niet redden met een speler of 12. Het is goed dat we matchen kunnen winnen als die tegen Moeskroen. Onze kern is evenwichtiger en sterker, ik wil iedereen blijven prikkelen op de goede manier", aldus Francky Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties