Zo wil Hein Anderlecht laten voetballen: "Het moet gedaan zijn met die kleine ploegen die denken dat ze hier kunnen winnen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 117 reacties
Zo wil Hein Anderlecht laten voetballen: "Het moet gedaan zijn met die kleine ploegen die denken dat ze hier kunnen winnen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck gaat het roer helemaal omwerpen bij Anderlecht. Gedaan met afwachten en hopen op fouten van de tegenstander. Het moet weer naar de oude waarden. En de thuisreputatie moet weer verstevigd worden.

Vanhaezebrouck weet waaraan hij begint. "Bij Gent was het een exploot om kampioen te worden en die Europese campagne te spelen. Bij Anderlecht moet je drie keer in vijf jaar kampioen worden en regelmatig een mooi Europees verhaal schrijven", beseft hij.

Maar wordt dat sowieso in zijn bekende 3-4-3? "Dat hoeft niet. Ik heb al verschillende systemen gespeeld. Ik wil dat we tactisch flexibel worden. Het belangrijkste is dat ik de spelers kan overtuigen van mijn filosofie. Met de kwaliteiten in deze groep moeten we de beste ploeg van België worden."

En de tegenstander moet weer schrik krijgen als ze de naam Anderlecht horen. "Nu denken veel kleinere ploegen dat er iets te rapen valt op Anderlecht, dat ze hier kunnen winnen. Dat moet gedaan zijn", zei hij ferm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties