Bossut was bikkelhard, maar heeft Essevee te veel huurlingen of andere problemen?

Bossut was bikkelhard, maar heeft Essevee te veel huurlingen of andere problemen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft 4 op 33, dat zijn de harde cijfers waar de West-Vlamingen mee moeten omgaan. Sammy Bossut bond de kat de bel aan door het te hebben over het aantal huurlingen. Is dat zo'n groot probleem dan, al te veel huurlingen?

"Met acht gehuurde spelers, zonder enige band met de club, gaan we hier niet uitgeraken", was Bossut na de wedstrijd tegen Antwerp snoeihard.

"Ik scheer niet iedereen over dezelfde kam, maar de vechtlust voor de club is er niet bij sommigen. En nu moeten we knokken. Voetballen kunnen we allemaal, maar we missen karakter."

Acht huurlingen = te veel?

Toegegeven: acht huurlingen is veel op een kern van om en bij de 24 spelers: 33%. En zolang het goed gaat - denk maar aan de goede jaren van Essevee, toen ook met telkens 4 à 5 huurspelers - is het een meerwaarde, maar het kan zich ook tegen een club richten.

Want als er moet geknokt worden en sommige spelers vooral nog aan zichzelf denken? Dan heb je een probleem. Maar toch: Peter Olayinka is één van die huurspelers en hij heeft zich dit jaar al meer dan wie ook het pleuris gelopen.

Of gewoon te weinig ervaring?

Dus is het misschien niet (enkel) een probleem van mentaliteit - of toch zeker niet bij iedereen. Maar Leya Iseka, Saponjic, ... Er staan veel jonge jongens op het veld met weinig ervaring op het hoogste niveau.

Een balvast type als Mbaye Leye die naast zijn doelpunten en assists ook gewoon voor rust in de ploeg zorgde én als diepe spits het goede voorbeeld gaf als eerste aanjager, dát mist Zulte Waregem. Daarom moet het hopen dat Olayinka snel opnieuw helemaal de oude is én dat er een ervaren spits en (verdedigende) middenvelder iets kan komen bijbrengen vanuit de wintermercato.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties