Wie is Sven Vermant? Het parcours van de nieuwe coach van Waasland-Beveren

Clint Vens
| 1 reacties
Wie is Sven Vermant? Het parcours van de nieuwe coach van Waasland-Beveren
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Vrijdagmiddag werd Sven Vermant voorgesteld als nieuwe oefenmeester van Waasland-Beveren. Bij 'De Leeuwen' zien ze in Vermant een coach voor de lange termijn. Wat weten we over de ex-Club speler en beloftentrainer?

Sven Vermant is 44 en geboren in Lier. Hij startte zijn voetbalcarrière bij de provincialer KV Hooikt om vervolgens in 1989 naar KV Mechelen te verhuizen. Na 4 seizoenen Mechelen, werd hij getransfereerd naar Club Brugge. Hier speelde hij maar liefst acht seizoenen. Met twee landstitels en twee bekers op zak trok hij in 2001 naar Schalke 04. In Gelsenkirchen groeide hij uit tot sterkhouder en kapitein, om vervolgens in 2005 terug te keren naar het blauwzwarte nest.

Vermant verzamelde ook 18 caps voor de nationale ploeg. Hij ging in 2008 op voetbalpensioen.

Trainerscarrière

In november 2009 begint zijn trainersloopbaan. Bij Club Brugge tekent hij een contract tot 2011. Hij was er assistent-coach bij de U19 en de beloften en stond ook in voor de begeleiding van jonge talenten. Het jaar daarop werd hij na een grondige herstructurering bij blauw-zwart benoemd tot sportief manager. In 2012 werd die samenwerking beëindigd. Het jaar erop ging Vermant zich terug bezig houden met de jeugd bij Club. Sinds begin vorig seizoen stond Vermant aan het roer van de beloftenploeg van Club Brugge.

Profiel

Vermant omschreef zichzelf op zijn persconferentie als een echte winnaar. Een realistische coach die positief voetbal wil brengen, rechtdoorzee met de nadruk op een goede communicatie. Bij Waasland-Beveren hebben ze er al het vertrouwen in dat Vermant het goede werk van zijn voorganger Philippe Clement kan voortzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties