Een mirakel nodig om Club Brugge nog bij te halen? Selecties Club en Anderlecht doorgelicht

Een mirakel nodig om Club Brugge nog bij te halen? Selecties Club en Anderlecht doorgelicht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een inhaalrace in te zetten op Club Brugge (en Charleroi). Maar is het wel realistisch te noemen als we beide spelerskernen bekijken? Of heeft Hein Vanhaezebrouck gelijk en kan enkel een mirakel nog spanning in de competitie brengen? Het ziet er naar uit...

Ervaring: voordeel Club

Club Brugge heeft met Timmy Simons - ook al speelt hij niet meer - de ideale man rondlopen om eventuele brandjes in de kleedkamer te blussen. Met Ruud Vormer hebben ze dan weer een kapitein rondlopen die mannen die de kantjes eraf lopen snel en kordaat tot de orde zal roepen. Met Vossen, Vanaken, Poulain en Mechele hebben ze daarnaast nog jongens die de competitie door en door kennen.

Anderlecht heeft - buiten Kara - niet echt leidersfiguren rondlopen die de kleedkamer op één lijn houden. Trebel, Kums, Dendoncker, Hanni... Ze hebben wel de ervaring, maar niet de communicatieve kracht om zich te laten gelden.

Wisselmogelijkheden: voordeel Club

Ivan Leko krijgt waarschijnlijk nog wat meer jongens om de concurrentiestrijd - die al hevig was - op te vijzelen. Leko heeft elke positie minstens dubbelbezet. De vier aanvallers van Club hebben samen al 34 goals gemaakt, bijna netjes verdeeld. Het middenveld staat of valt niet met één man en de defensie is betrouwbaar. Nu afwachten wat de nieuwe keeper gaat geven.

Afwachten of Gabulov de stabiele factor in doel gaat worden...

Hein Vanhaezebrouck heeft geen wisselmogelijkheden meer. Kara en Onyekuru zijn geblesseerd, Harbaoui en Beric zijn weg, Stanciu en nog een paar anderen lijken nog te vertrekken... Vanhaezebrouck moest al uitgebreid beroep doen op zijn beloftenkern en het ziet er niet naar uit dat hij die jongens niet meer nodig zal hebben.

In de centrale as van het veld heeft Vanhaezebrouck amper wisselmogelijkheden.

Achteraan moet Dendoncker al depanneren, maar zo heeft hij op het middenveld geen wisselmogelijkheden meer. Trebel, Kums, Gerkens en Hanni staan veelal allemaal samen in de basis. Belofte Albert Lokonga is de vijfde optie als middenvelder. En vooraan is het helemaal huilen met de pet op: Teo uit vorm en Mechelen-reject Ganvoula als tweede optie. Er mag dus nog wat bij.

Team versus kwaliteit die er niet uitkomt

Leko heeft geen vedetten in zijn team, vraag het maar aan Emmanuel Dennis. De Nigeriaan schoot als een komeet uit de startblokken, maar begon er daarna wat de kantjes af te lopen. Zijn Kroatische coach zette hem snel weer op zijn plaats. Lior Refaelov komt zelfs niet meer aan de bak. Maar het team staat er wel. Iedereen weet zijn taak, zijn looplijnen en zijn kwaliteiten. En ze voetballen er ook naar.

Bij Anderlecht probeert Vanhaezebrouck van los zand een stevig geheel te maken. De kwaliteiten zijn voor handen, de samenhang niet. Kums, Trebel, Dendoncker, Kara, Hanni... Dat zijn toch jongens die voor iets extra moeten zorgen, maar vinden hun draai niet. Daarom ook dat Vanhaezebrouck zijn zinnen gezet heeft op karaktervoetballers deze winter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-0 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties