Vanhaezebrouck over Sa Pinto, de sfeer in Sclessin én de terugkeer van Trebel

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 6 reacties
Vanhaezebrouck over Sa Pinto, de sfeer in Sclessin én de terugkeer van Trebel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard-Anderlecht, het zal hoogstwaarschijnlijk er weer fel aan toe gaan op de tribunes. De terugkeer van Adrien Trebel naar Sclessin, de affaire met Sa Pinto in Anderlecht,... Het zijn allemaal extra factoren. Hoe kijkt Hein Vanhaezebrouck daar tegenaan?

De actie van Sa Pinto in Anderlecht is nog niet vergeten. De Portugees liet zich toen voor dood vallen toen er een bekertje aan zijn voeten viel. "Ik vond dat toen heel jammer", aldus Vanhaezebrouck. "De eerste helft ging nog wel, maar in de tweede lag het spel meer stil dan iets anders. Of ik ook een schwalbe voorbereid? Als ik me laat vallen, kom ik nooit meer recht met mijn knie enzo..."

Trebel? Ik hoop alleen dat de ref er rekening mee houdt

En hoe gaat Adrien Trebel omgaan met zijn eerste terugkeer - als hij fit geraakt - naar zijn voormalige club? "Ik weet het niet. Als ik het hem zou vragen, zal hij zeggen dat het hem niet stoort. Maar ik vind ook dat de ref er rekening mee moet houden. Niet zoals met Defour, die bij zijn eerste terugkeer een onnozele tweede geel kreeg. Toen is de ref meegegaan in de sfeer op de tribunes. Dat vond ik beneden alle niveau."

Als ik me laat vallen, kom ik nooit meer recht

Ze noemen het niet voor niets 'de Hel van Sclessin'. "We mogen daar niet te veel aandacht aan besteden, we moeten ons focussen wat er op het veld gebeurt. Ik vind die sfeer trouwens fantastisch, als het binnen de perken blijft. Ik hou van lawaai. En als mijn spelers echte toppers willen worden, moeten ze daarmee kunnen omgaan. Ook de jongeren!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties