Duchâtelet over het Eurostadion: "Roman waard" en "Anekdote over onzinnig, hypergeheim plan"

Duchâtelet over het Eurostadion: "Roman waard" en "Anekdote over onzinnig, hypergeheim plan"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Definitief: het Eurostadion komt er niet. Al was dat na de hetze van de voorbije maanden of misschien wel jaren niet echt meer een verrassing. Roland Duchâtelet deed dan weer een paar rake uitspraken.

“Van in het begin is het misgegaan met dat Eurostadion. Lang geleden zat ik als voorzitter van Standard nog in het college van voetbalbonzen en daar kwam ik op een bepaald moment in het bezit van een heel bizar document over het nationaal stadion, een marktstudie”, opende hij in De Afspraak een anekdote.

“Het ging over een businessplan over een mogelijk nieuw stadion, omdat het vrij duur was. Het zou in totaal 600 miljoen euro kosten met parking en dergelijke meer. Dramatisch veel als wij dat met ons belastinggeld allemaal moeten betalen.”

Hypergeheim

“Maar ze dachten in dat plan 198 miljoen euro inkomsten per jaar te hebben, meer dan tien keer zoveel dan Anderlecht op een jaar heeft aan zaken via catering en ticketing. Dus het was een onzinnig plan.”

“En hypergeheim. Ik gaf het rond de tafel aan een 20-tal mannen en niemand kende dat, ook niet de vertegenwoordiger van Anderlecht. Natuurlijk kende iedereen dat plan. Dat hele verhaal is een roman waard, vind ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties