'Joske' Van Hout na zijn zware ziekte terug bij Beerschot Wilrijk: "Vijf keer na elkaar kampioen, dan kan ik mijn oogskes sluiten"

'Joske' Van Hout na zijn zware ziekte terug bij Beerschot Wilrijk: "Vijf keer na elkaar kampioen, dan kan ik mijn oogskes sluiten"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Joske Van Hout, sinds jaar en dag materiaalmeester en icoon bij Beerschot is de voorbije weken niet te zien geweest op de club. De 85-jarige Van Hout was zwaar ziek, maar op de sociale media van Beerschot Wilrijk geeft hij nu een heel emotioneel interview.

Van Hout is zeker niet fatalistisch geworden door zijn ziekte. "Ik heb een beetje afgezien hoor. Ik dacht dat het einde nabij was. 't Zal wel goed komen zeker? Het was niet goed, slecht zelfs. Maar de laatste week is het al beter. Mijn stem komt terug, ik kan terug van mijn oren maken. Dat is ook al iets. Stillekesaan zal ik er mij van tussen trekken zeker? Je kan dat niet vermijden."

De fans van de Ratten, daar doet hij het nog altijd voor. "Ik heb een periode gehad dat ik dacht: het is gedaan met mij. Maar de laatste keer bij de dokter gaf die me toch goeie hoop. Als ik regelmatig mijn matchkes kan meepakken, dan ben ik zeer tevreden. Ik twijfel wel dat ik nog naar de supporters kan gaan."

"De supporters zijn alles voor mij. Ongelooflijk, ongelooflijk. Daarom heb ik ook gezegd er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven. Vorige keer dat ik in het ziekenhuis lag was het daar een hele processie. Ik vind dat fantastisch. In het ziekenhuis vinden ze dat minder."

Rik Coppens heeft al geroepen: we hebben een materiaalmeester nodig hier boven

Maar het eeuwig leven? Dat heeft hij ook niet. "Over een half jaar word ik 86. En de Rik Coppens... Dat was mijn maat in de tijd. Die zit al boven. Die heeft al geroepen: "Joske, hoe zit dat? Blijf jij daar nog lang melken? Want we hebben een materiaalmeester nodig hier boven"."

"Ik zei: "Ja, ja, ik zal nog efkes wachten". Zo is het voor iedereen. Ja, wat ik graag zou meemaken? Het ander seizoen ga ik niet meer meemaken. Maar dit seizoen? Het is geen must, want ik heb genoten, maar... vijf keer na elkaar kampioen worden? Dan kan ik mijn oogskes sluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties