Oerwoudgeluiden in de Pro League: "We maken ons hier niet snel vanaf met een minnelijke schikking van 500 euro"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 25 reacties
Oerwoudgeluiden in de Pro League: "We maken ons hier niet snel vanaf met een minnelijke schikking van 500 euro"
Foto: © photonews

De topmatch tussen Club Brugge en Charleroi werd ontsierd door oerwoudgeluiden aan het adres van Francis N'Ganga. "Er zal een sanctie komen", verzekert Pierre François, CEO van de Pro League.

"Iedereen is het erover eens dat dergelijke feiten systematisch tot een disciplinaire procedure leiden. Er zullen drie rechters zich over deze zaak buigen", vertelt François aan RTBF.

"We willen benadrukken dat we ons niet snel van dit dossier zullen afmaken met een minnelijke schikking van 500 euro", verzekert hij. "Club zal opgeroepen worden voor de Geschillencommissie. Ik wilde enkel dat er een disciplinaire procedure kwam en die zal er ook komen. Het Bondsparket heeft daarvoor het nodige initiatief genomen." 5.000 euro boete en een match achter gesloten deuren is naar verluidt een mogelijke straf.

Strengere regels

Pierre François heeft in het recente verleden nog al duidelijk gemaakt dat ongepaste taferen in het Belgisch voetbal een strengere straf verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de wedstrijd Kortrijk-Standard, waar Uche Agbo ook racistische gezangen naar zijn hoofd kreeg en de speler met supporters in de clinch ging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties