Bestuurslid supportersfederatie Club Brugge reageert op de commotie na de Gouden Schoen: "Ik dacht: daar gaat opnieuw de reputatie van de Club-fan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 39 reacties
Bestuurslid supportersfederatie Club Brugge reageert op de commotie na de Gouden Schoen: "Ik dacht: daar gaat opnieuw de reputatie van de Club-fan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst in de geschiedenis werd op het gala van de Gouden Schoen 'gewoon' publiek toegelaten. De Brugse supporters zakten massaal naar Paleis 12 op de Heizel af, maar lieten zich niet altijd van hun beste kant zien.

Tijdens het begin van de show zat de sfeer er goed in. "Ivan Leko's Bruges Army", scandeerde de Brugse aanhang. Frederik Van Eenoo, voorzitter van The Locals 78, de grootste supportersclub van blauw-zwart, en bestuurslid van de overkoepelende supportersfederatie, zat woensdagavond in de zaal en doet bij Voetbalkrant.com zijn verhaal.

'Het dak moet eraf', riep de publieksopwarmer - Frederik Van Eenoo

"Op een bepaald moment hoorde je niet meer wat de presentatoren vertelden. Ik kan begrijpen dat sommige mensen dat storend vonden", zegt Van Eenoo. "Nog voor de live-uitzending begon, zweepte een publieksopwarmer de zaal op. 'Waar zitten de Club Brugge-fans, en waar die van Anderlecht?', hoorden we. 'Het dak moet eraf. Laat jullie horen.' Dan moet de organisatie de hand ook in eigen boezem steken."

Boegeroep

Wanneer een pion van een andere club en zeker van de Brusselse rivaal Anderlecht aan bod kwam, werd die uitgejouwd door het Brugse publiek. Een houding die voor veel misnoegde reacties zorgde op de sociale media.

"Als supporter moet je je op zo'n gala boven de rivaliteit kunnen zetten", vindt Van Eenoo. "Ik ben 100 procent Club Brugge-fan, maar wisselde na de uitzending felicitaties uit met Anderlecht-supporters die naast me zaten."

"Na de eerste stemronde ontstond er toch wat onrust in de zaal. 'Wat als Ruud Vormer het toch niet haalt?', vroegen velen zich af. Ik dacht al: daar gaat opnieuw de reputatie van de Club-fan."

Als supporter moet je je op een gala boven de rivaliteit kunnen zetten - Frederik Van Eenoo

Van Eenoo hoopt dat de Gouden Schoen met gewoon publiek geen eenmalig evenement zal zijn. "Misschien is het een idee om de fans van de verschillende clubs te groeperen in de zaal. Of de prijs van 15 euro, toch wel zéér toegankelijk voor zo'n gala, wat te verhogen. Hopelijk blijft het niet bij deze ene unieke ervaring. Want als volgend jaar een Anderlecht-speler de topfavoriet is, kom ik even graag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties