8 op 21, maar géén paniek bij Club Brugge: "Ze hebben geleerd uit het verleden" en "Ik vind dat chic van het bestuur"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
8 op 21, maar géén paniek bij Club Brugge: "Ze hebben geleerd uit het verleden" en "Ik vind dat chic van het bestuur"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In 2018 nog maar één competitiematch gewonnen en toch is het windstil in Brugge. Opmerkelijk toch want de 8 op 21 staat in schril contrast met de indrukwekkende puntenoogst van voor de winterbreak. Twee ex-assistenten van Club vinden de huidige rust in Jan Breydel niet zo vreemd, wel integendeel.

Stephan Van der Heyden en Rudi Verkempinck maakten zelf woelige periodes mee bij Club Brugge en zien op dit ogenblik geen enkele reden tot paniek: "Als er kwaliteit genoeg is, komt het er sowieso uit en die is er bij dit Brugge. Daarom dat ik ook denk dat Anderlecht er niet zal uitraken. Er zullen ongetwijfeld wel wat irritaties en zenuwen zijn, maar dat komt niet naar buiten en dat doen ze goed bij Club. Het bestuur heeft daar duidelijk stappen in gezet. Ze hebben geleerd uit het verleden", aldus Van der Heyden in HLN


Chique van bestuur

Ook Rudi Verkempinck ziet geen aanleiding om te twijfelen: "Als ik zie wat Ivan Leko gecreëerd heeft dan zie ik geen redenen om de boel op stelten te zetten. Club staat nog altijd ruim op kop en het speelt nog altijd goed voetbal." Het is de algemene teneur.

"Als ze in het begin van het seizoen rustig bleven toen Leko nog zijn weg aan het zoeken was, waarom zouden ze dat nu dan niet doen?" Het is voor mij de logica zelve. Ik vind het ook chic van het bestuur. Dat is tonen dat je écht samen wint en samen verliest. Er is tegenwoordig veel te snel paniek als de resultaten minder zijn. Weet je dat een coach in Europa na gemiddeld 16 speeldagen wordt ontslagen? Jongens, toch..." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties